Naturområder

Naturområder:

Vejlby Fed
:
En af Danmarks bedste og mest børnevenlige badestrand.

Røjle Klint:
Et fredet naturområde, hvor sammenstødet mellem hav og klint er unikt. Her kan man følge tusinder af år i den stejle klints lag, hvor den stiger skarpt fra vandet.

Kasmose Skov:
En urørt og meget smuk løvskov, der indeholder en mangfoldighed af dyr og planter. Området har flere sjældne planter og en unik placering langs Båring Vig med storslåede udsigtspunkter.Ved Kasmose Skov ligger Kasmoselund, som er unikt istandsat konferencecenter og rummer kafferisteriet Growers Cup.

 ———————————————————————————————————————–

Erhverv og aktiviteter:

Campingpladser
Området huser hele to velbesøgte campingpladser, Vejlby Fed camping, der med fire stjerner har både pool og lækker børnevenlig sandstrand. Den ligger midt i et attraktivt sommerhusområde med omkring 3000 sommerhuse. Og Røjle Klint Naturcamping, der ligger utrolig naturskønt og særdels attraktivt for lystfiskere.

Gallerier
Cathrines Have er et attraktivt sted for kunstnere, da lystet ved kysten, der omkranser området på tre sider, er helt unikt. Der findes da også flere gallerier, bl.a. Galleri Korsbjerg og Galleri Vinduet, begge med en fantastisk placering med udsigt over Båring Vig.

Selvstændige erhvervsdrivende
En skøn sammensætning af mange forskellige selvstændig erhvervsdrivende vidner om, at her bor mennesker, der gerne vil selv og har initiativet. Placeringen tæt ved motorvej, større byer, fibernet og mobildækning gør området attraktivt for selvstændige erhvervsdrivende.

Rideskoler
Kombinationen af natur og mange ejendomme med plads til hest gør området attraktivt for rideskoler. Der findes adskillige mindre rideskoler og stutterier. Den største rideskole er Middelfart Ridecenter ved Rosenkilde Gods, hvor der også er fysio- og handicapridning og afholdes flere store stævner og kåringer.

Efterskole
Efterskolen Billeshave er en af to efterskoler beliggende omkring Strib. Skolen holder til i den elegante hovedbygning, der tidligere var Herregården Billeshave.