Nyt fra borgermødet 13. september 2023 om solcelleparken ved Staurby/Røjle/Vejlby

I aftes var der borgermøde på Strib Skole vedr. solcellleparken – Lokaludvalget var med.
Better Energy præsenterede solcelleparken og de tilhørende installationer samt svarede på spørgsmål. Kommunen var repræsenteret og fremlagde processen. Der var en ivrig spørgelyst, bl.a. om støjgener, hvor Better Energy foreslog at arrangere et besøg til et lignende anlæg. Bliver et sådant arrangement til noget, vil det også blive annonceret her på siden.

Lokaludvalget kan kun opfordre til at komme med forslag direkte til kommunen via linket nedenfor – samt i kommentarer på dette opslag, som email (lokaludvalget@rojlehalvoen.dk) eller ved at tage fat i et medlem af lokaludvalget. Vi vil behandle den indkomne information og medtage den i vores høringssvar – samt medtage den i vores generelle arbejde for lokalområdet. Input kan være bekymringer, positive tilkendegivelser, ideer til rekreative områder, stier/veje igennem området m.v.

På kommunens hjemmeside https://middelfart.dk/politik/horinger-og-afgorelser/horinger/2023/planforslag/indkaldelse-af-ideer-og-forslag-for-solcelleanlaeg-ved-staurby/ er der yderligere information om solcelleparken og præsentationer fra mødet vil blive lagt på siden.

3 kommentarer

 • Susanne Nielsen

  14. september 2023

  Værdiforringelse af ejendomme i området

  Det forventes vel at det medfører væsentlige værdiforringelser af ejendommene i bl. a Røjle – mange ejendomme får direkte skrækkeligt kig! Hvem skal betale det? Og hvordan opgøres denne forringelse af vores herlighedsværdi ( som er grunden til vi i sin tid købte) forventer ejendommene bliver usælgelige

  Svar
 • Kirsten F. Hansen

  15. september 2023

  Jeg så i dag, ligesom jeg ofte gør, en stor rovfugl, flyve over markerne hvor solcelleanlægget tænkes placeret. Den får nok svært ved at finde føde der, hvis anlægget bliver en realitet. Biodiversitet er vel nøgleordet i den sammenhæng. Solcelle-park er nok ikke det rette ord.
  Bare en lille tilføjelse til de andre ulemper ved anlæggelse af solcelle-anlæg, der er blevet nævnt. Solcelle-anlæg er helt sikket en god idé, men måske skulle anlæggene placeres på bygninger i stedet for på jorden.

  Svar

Skriv et svar